Syltet skarlagen vårbeger

Jonas Nåvik på Fagn var en av de først i Norge som begynte å bruke skarlagen vårbeger. Jonas sylter de med en syltelake som bruker hvitvinseddik og lav temperatur. Lar de så stå i fire måneder for at de får en fin tekstur samtidig som de bevarer sin skarlagenrøde farge.

Syltelaken består av…..

Jonas Nåvik, Fagn

Syltet forrett

Håvard Klempe i Klempe og Dons bruker syltet skarlagen vårbeger som en forrett. Passer godt sammen med vårpengeurt som smaker som mild karse.

Klempe & Dons

Håvard Klempe, Klempe og Dons

Skarlagen vårbeger Sarcoscypha austriaca Scarlet Elfcup

Barten og sankeren

Lars Laurentius Paulsen og Jim-André Stene plukker og tilbereder skarlagen vårbeger på Troll restaurant. Produsert av valkyrien productions.

Lars Lauretius Paulsen, Eier Troll
Jim-Andre Stene, Eier Trøndelag Sankeri

Skarlagen vårbeger