Heggbær

  • Latin: Pranus badus
  • Engelsk: Bird cherry
  • Forpakning: Boks à 0,6 liter
  • Nettoinnhold: 300g
  • Holdbarhet: 1 Uke
  • Merknad: Planten inneholder blåsyreglykosider. Størst er innholdet i kjernen i steinfruktene, der glykosidet d-amygdalin finnes i mengder på 1,5 %. Dette stoffet brytes ned av enzymer og danner blåsyre. Anbefales ikke i for store mengder. Frysing vil fjerne en del bitterhet.

Kun registrerte brukere kan se pris og bestille.
Registrer deg idag

Lukt og smak

Smaker bitter og snerpende

Kulinarisk bruk

Populært å lage heggbærlikør, 

Heggbærlikør oppskrift (1 porsjon)

2 1/2 liter heggebær
1 1/2 liter vann
1 1/2 kg sukker
1 flaske sprit

Rens bærene og knus dem med steinene. Legg i krukke og hell over kokende vann. Rør godt om og la stå tildekket i 2 døgn.

Sil saften og kok den med sukkeret ca 15 minutter til saften blir klar. Avkjøl litt før spriten røres i. Rør i 30 minutter før væsken fylles på rene, mørke flasker.

Kilde: Matoppskrift.no https://www.matoppskrift.no/oppskrift/heggebaerlikoer

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “Heggbær”

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *