• Latin: Pranus badus
  • Engelsk: Bird cherry
  • Forpakning: Boks à 0,6 liter
  • Nettoinnhold: 300g
  • Holdbarhet: 1 Uke
  • Merknad: Planten inneholder blåsyreglykosider. Størst er innholdet i kjernen i steinfruktene, der glykosidet d-amygdalin finnes i mengder på 1,5 %. Dette stoffet brytes ned av enzymer og danner blåsyre. Anbefales ikke i for store mengder. Frysing vil fjerne en del bitterhet.

Kun registrerte brukere kan se pris og bestille.
Registrer deg idag

Beskrivelse

Lukt og smak

Smaker bitter og snerpende

Kulinarisk bruk

Populært å lage heggbærlikør, 

Heggbærlikør oppskrift (1 porsjon)

2 1/2 liter heggebær
1 1/2 liter vann
1 1/2 kg sukker
1 flaske sprit

Rens bærene og knus dem med steinene. Legg i krukke og hell over kokende vann. Rør godt om og la stå tildekket i 2 døgn.

Sil saften og kok den med sukkeret ca 15 minutter til saften blir klar. Avkjøl litt før spriten røres i. Rør i 30 minutter før væsken fylles på rene, mørke flasker.

Kilde: Matoppskrift.no https://www.matoppskrift.no/oppskrift/heggebaerlikoer

Privacy Preference Center