Parkslirekne

(1 omtale)

  • Latin: Reynoutria japonica
  • Engelsk: Japanese knotweed
  • Forpakning: IFCO Kasse – Løsvekt
  • Nettoinnhold: 1000g
  • Holdbarhet: 2 uker

Kun registrerte brukere kan se pris og bestille.
Registrer deg idag

Lukt og smak

Smaker friskt og syrlig som rabarbra eller engsyre med noter av kirsebær

Kulinarisk bruk

Kan brukes som rabarbra. Rå kan den skives i mindre biter for å bruke som garnityr. Ha kort tilberedning så den ikke blir slimete om du skal steke, grille, forvelle eller sylte. . Eldre stilker må skrelles. 

1 omtale for Parkslirekne

  1. John Nelvik Lie

    Skjønner virkelig ikke at dere vil selge denne til folk. Parkslirekne er svartelistet, og et av de aller verste vekstene å få i hagen, bortimot umulig å bli kvitt. Tror vi har brukt mer enn 30.000 kr på gift, presenning og grus for å kvele djevelskapen!
    https://viken.nlr.no/media/3234122/brosjyre-kontroll-av-parkslirekne.pdf

    • Jim Stene

      Hei John Nelvik Lie

      Takk for informasjonen du har lagt med. Er klar over at arten er svartelistet.
      Bekjempelse av planten er nødvendig da den sprer seg raskt og ødelegger for naturlig miljø i området der den sprer seg.

      I Trøndelag sankeri plukker vi flere svartelistede arter som egner seg som mat. Parkslirekne sprer seg ved røtter og vi plukker skuddene på våren. Vi dyrker ikke denne eller selger planten for dyrking.
      De ferske skuddene, som kommer tidlig om våren, kan kokes og spises, og brukes som erstatning for asparges. De har en syrlig smak og kan derfor erstatte rabarbra i fruktsupper, paier og syltetøy.

      Så å gi den en stjerne synes jeg var litt ufortjent i den sammenhengen. Må heller være positivt at man klarer å benytte svartelistede arter til noe positivt.

      If you can`t beat them, eat them 😉

      Mvh

      Daglig leder
      Jim-Andre Stene

Skriv en omtale

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *