- Latin: Polypodium vulgare
- Engelsk: Polypod
- Forpakning: Beger à 0,6 liter
- Nettoinnhold: 60g
- Merknad: Røttene er grovrenset, røttene må skrubbes og vaskes før bruk.
- Sanketid: Hele året såfremt det ikke er landskapet er spekt eller snødekt
Kun registrerte brukere kan se pris og bestille.
Registrer deg idag
Beskrivelse
Lukt og smak
Smaker søtt, jordlig og lakris
Kulinarisk bruk
Rotstokken kan spises frisk eller brukes som smaksetter. Siden stoffet osladin (som smaker lakris) brytes ned ved høy varme og langvarig koking, er det best å la rotstokken ligge og trekke. Kjempefin å lage iskrem på, andre alternativer er sorbet, pudding, eddik, sirup, infusjon, likør, saft. Kan ogsåraspes over matretter som en finish.
Kilder: www.rolv.no, sankeboka, Jørgen Ravneberg
Tilleggsinformasjon
Vekt | 0.050 kg |
---|