logo
  • Hjem
  • Opplevelser
  • Nettbutikk
  • Om oss
  • Kontakt
  • Restauranter
  • Login / Register
  • Cart
    • Handlekurven din er tom.
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
Gjøkesyre Oxalis acetosella Foto: Jim-André Stene
  1. Hjem
  2. Arter
  3. Gjøkesyre

Gjøkesyre

Oxalis acetosella / Wood sorrel

Beskrivelse: Gjøkesyre er en vanlig plante i skog og mark. Planten er på ca 3 cm i høyde og består av 3 hjerteformede blader og en rødlig stilk. På våren får den en hvit blomst med 5 kronblad med fine lilla nerver.


  • Sesong: Mai til Oktober

  • Kulinarisk bruk: Lukter lite, smaker syrlig. Bladene og blomstene er best friske, som garnityr eller i saus. De kan også benyttes i granité og egner seg fint sammen med bjørkebladskudd. Stilkene kan fermenteres med grovsalt for konservering.

  • Merknad: Inneholder oksalsyre. Brukes i moderate mengder.
Bestill tilgjengelige varer her

NB! Vi leverer ikke til privatpersoner.

ⓒ Trøndelag Sankeri | Utviklet med kjærlighet og driftet på fornybar energi av Malejo AS